it used to be like this...

Jejak Jalan Sehat 2010

Wow, finally I can install Picasa on my laptop… *fuihh… so happy*. What I like about Picasa is I can easily do the collate photos, so I didn’t have to upload lot of pictures to share -coz I need only one collated photo, to describe the moment! Great right ^^ Yihaayyy…- And collated photo upstair is my creation, they were our photos from Jalan Sehat Semen Padang 2010 event (Semen Padang’s Jogging Event) in order to celebrate company’s expropiation and a hundred years our company’s anniversary.

Me and my other eight friends (bi’ nito, m’ayu, doraemon, TTT, koko, kodok, IP, mas pri) were grouped together along the route… sharing the joy and do the narcis thing together. the photos were taken anywhere we could along the route, start from on the way to the fountain, on the way to Bukit Atas, before the golf field, in the golf field, in our way to IND 1 -backgrounded the Limestone mining hill- and anywhere we could do the pose!!! much of it were taken by kodok -who’s volunteered to be my photographer- heheehehe…
It was a great event.. I really did enjoy it.. since it’s quite hard now to gather us (XMT ’08) in this kind a of event… I’m sure gonna miss this moment… Guys… thanks for accompany me… thanks for being around me… thanks for being my friend… thanks for tolerating my behaviour… Thanks for everything… this whole “merantau” thing is easier because of you… Love you all… hopefully we could fine success in life and in the future life.

h0n

Posted by Picasa
Advertisements
it used to be like this... · it's all start with... · mE..Me...aNd me...

dari Pejalan Kaki ke Penebeng Sejati

Tak terasa sudah lama, hon merantau di ranah minang ini, tepatnya sudah hampir 2 tahun. Masih ingat di angan 31 Agustus 2008 sambil menahan haru, keluarga melepas hon ke padang. Tiga ramadhan telah dilalui di tanah ini bersama 20-an lainnya yang juga perantau… diantara-nya 6 sahabat perempuan hon yang tough abis.. berani merantau hingga ke sini…

dan selama itu pulalah hon bertempat tinggal di komplek perusahaan L75, sebuah komplek untuk karyawan, mess hon tepat di depan lapangan bola kecil, lapangan bola besar terletak dekat dengan kantor pusat, pandangan keluar rumah langsung tertuju pada deretan silo-silo dan cerobong suspension preheater, yang terkadang berbatuk-batuk ria. lucunya batuk itu terkadang menenangkan kami, karena berarti pabrik tidak stop hehehehe -bukan suatu hal yang baik memang, namun suatu hal yang lucu bagi kami.

selama itu pula lah hon menuju tempat kerja dengan berjalan kaki, mulai ketika OJT di pusdiklat, sumpah beneran hon pernah jalan ampe sono, stengah jam waktu yang dibutuhkan untuk ke pusdiklat, namun alhamdulillah, seringnya begitu di tengah jalan, banyak teman dan bapak-bapak yang mengangkut hon hingga atas. Begitu juga ketika hon ditempatkan di pabrik, masih setia jalan kaki. dan terakhir ketika hon ditempatkan di kantor pusat, tentu setiap pagi, berangkat dengan jalan kaki, 5-10 menit untuk sampai di kantor pusat. ketika hari cerah hingga hari hujan… melewati TK, GOR, SMU, lapangan bola besar, sambil ngeliatin daerah tambang, mengagumi alam sumatera… menikmati sejuknya udara indarung ketika mendung atau gerimis, bermesraan dengan air hujan, dan yang paling hon suka adalah pemandangan setelah hujan, subhanallah hijau segar dimana-mana…

dan sekarang itu semua berubah… perusahaan memindahkan kami yang tersisa ke mess tamu Bukit Atas, masih dalam komplek namun di atas, jauh di atas Pusdiklat…*curhat hon termuat pada tumblr hon lohh -promosi mode on- hehehehe*

hon yang sudah dua tahun bekerja di sini, blom juga punya kendaraan, sepeda gunung yang hon punya, dan itu pun kepayahan kalo harus ke Bukit Atas 😦 Dari sinilah status hon berubah dari pejalan kaki ke penebeng sejati. jauhnya letak Bukit Atas dan lebih terpencilnya dari keramaian, serta tidak punya-nya kendaraan bermotor membuat hon, menggantungkan diri pada tebengan teman.

Alhamdulillah, berangkat hon ada tebengan MRQ, kalaupun MRQ dinas, masih bisa menebeng teman yang bekerja di pabrik. tapi kalo pulang… diperebutkan oleh temen-temen buat kasih tebengan hon ke Bukit Atas *baca sebaliknya, red* hehehehehe… Alhamdulillah sebagian temen hon ini mengerti keadaan hon… mulai dari nebeng MRQ, meminta tolong diampiri si Emprit, hingga nungguin si Koko pulang… sungkan sih sebenernya minta anter terus… tapi mau gimana lagi… apalagi kalo pulang kantor… kalo masih ada matahari bertengger, berjalan kaki masih memungkinkan.. lah, kalo matahari dah nyungsep… Astaghfirullah… jalan kaki pun segan…

Guys, makasih banyak yah…

entah sampai kapan kebaikan kalian ini berlanjut? terima kasih banyak, maaf merepotkan kalian.
Ya Allah, sampai kapan penebeng sejati ini bertahan?
whatever it is, I know for sure this is for my goodness, and there’s some lesson that I can learn in here.

there’s always a sunshine after the rain

with love,
always
hon

it used to be like this... · Quote ^^

five years ago

almost in axact time, 5 years ago, me as a student, I got sick…  my throat I didn’t know why but sometimes it got so itchy.. and not just that I also got a cold… but the cold wasn’t that bad… the itchy throat was the worst… coz everytime my throat got itchy I always got cough -terrible one-… it was so terrible until everytime I cough… I cough till cry… and it was also take effect on my voice… I have terrible voice just like old people… so scary.. and it all was happened for almost a month… even in my birthday… that’s why I called it it almost 5 years ago…

so it was started on late may, I guess… I have the  symptoms after I joined as a surveyor for a BUMN in Gresik… the job was easy.. sit watch people and make markings in our work paper… coz that simple and lot of time needed there.. I kind a seldom to move my body.. no exercise at all… since that I have to start at very early morning and came home late… then sleep… no exercise at all… but tired! then after the survey comes the time training in my lab… and that was how I got my terrible itchy throat…

a tortured month… my mom so worried.. any medicine she gave me no taking effect than making it worst… she gave me the hot ginger drinks… hot water always… anything to make me less cough… coz my cough was so terrible that could make my mom so sad seeing me… and I was had less then a month to recover or to be health.. since that in July I have to go to my english course in Perth… my parents already paid it… everything was already set…

she gave up.. she took me to her friend, lung specialist… I had to take a x-ray, and the result… change my life… my sport activity…. I had this anomaly in my backbone… scoliosis… not bad.. but it needs extra care… it needs treatment.. and it had a lot of rules… I’m not allowed to use my arm in unbalance carrier… so that means… it better for me not to lift up heavy things, not to use one hand bag… so backpack is the most save one! the big line is I have to use my arms in balance condition… so I’m not allowed anymore to play basket… to play tennis, to play badminton… and that’s quit torturing… sometime I still do those activity… hehhhehehe… can’t not to… my mom always told me to do the exercise that doctor gave me… but I very seldom in doing it.. coz I forget which side is the more acts…Bismillah… Allah gave me this… it must have reason.. and advantages for me…

back to my bad throat… even in my birthday that time.. when nino, nad-nad, geod, and nito called me… ugh… it was answered with big cough… I was so happy they called but I was too sick to express it on that time… but then the doctor said that… there’s something in my bronchus it looks like asthma symptom… and this was happened coz I have allergic… then..my mom stop me from drinking hot ginger drink… and push me to get exercise to eliminate my allergic or to push out my morphine….

so since that… I quite routine doing exercise… when it home.. in the weekend.. my mom, my father took me walking and jogging to GOR or to anywhere which had PECEL Madiun… wakakakkaka… so the goal was the breakfast… and when in my boarding house.. I also did jogging with my junior round ITS… I still remember taniyong.. she was my companion in jogging in ITS… but she always had itchy in her leg while jogging… hehehhehe… but she was so nice want to accompany me jogging… and I also did aerobic in my room in my boarding house… and I also took my junior to join me exercise, taniyong again and sazia… hehehhe… it was so funny… my room wasn’t that big.. with big cupboard and table and computer… but it could be used to aerobic for three!!! hehehehhe….

after I moved from boarding house to my home… the exercise phase change into jogging in treadmill… and it usually 3 times a week…

Alhamdulillah.. I can manage to recover from my sick…. eventhough it’s still not 100% recover… my mom with very hard.. let me went to Perth… she was so worried since that in Perth on that time was cold season… but actually I had lot of exercise in Perth… I walking a lot… sometimes… sue and len -my parent there- took me jogging… and the tracks were so long… and meanwhile they walked I ran… hehhehe that was because the different of the food step length… and my friend.. uhh I forget her name… also like to took me jogging with her in the evening… and my travelling partner… indro-dita-vemmy-damian-uhm… I forget the last one… they just love to travelling everywhere… just see the map.. and here we go… uhhh I love those spirit.. I never met a group like them after them… hiyaaaa… love the spontaneous….love the craziness…

this is the pict of my class in perth

and now… I kind a have the same symptom as 5 years ago… and I guess all this time I kind a forget what Allah already gave… and what Allah already try to tell me… I need my exercise… I need to manage my food… my health… bismillahirrohmanirrohim… hopefully I don’t have to take same path like before…

‘knapa semuanya baru disadari dengan kesadaran tingkat tinggi setelah merasakan sakit?’
semoga Engkau berikan kesehatan dan keselamatan yang baik bagi kami semua… amin
Bismillah

it used to be like this...

mami dan dunianya…

bisa di kata mami h0n ini termasuk mami yang suangat manja ma anak-anaknya… pengennya deket terus ma anak-anaknya… dan berhubung h0n satu2nya anak perempuan mami, so mami memang deket banget ma h0n.

masa perantauan h0n di Sumatra ini jelas menyusahkan mami…dulu bawaannya pasti nelpon melulu…tapi berhubung mang dasar si h0n-nya yang kebacut cuek… *susah dpegang buntutnya -mang kucing?-* dan waktu awal di padang h0n mang lagi keasyikan abis ma temen-temen gank bejo (btw sekarang pada bubar tuh gank bejo… padahal dulu kita seru banget… spontanitas tinggi… nekat juga superb!!)… jadi waktu itu pas sering nelpon pasti pas lagi rame-rame… hehehehhe… jadinya frekuensi nelpon minimal biasanya 2x seminggu… wiken 1, hari kerja 1… hehhehe…  soalnya mami punya kecenderungan ga suka ngobrol kalo h0n lagi ma temen… padahal kan biasa ajah kalee… hal ini disebabkan my mom has her own world!!!

h0n klo ma temen sangat terbuka kalo perihal keluarga *yup! h0n termasuk family man oops family woman ding!! hehehe* jadinya temen-temen familiar sama keluarga h0n, dan mami h0n familiar juga dengan temen temen h0n… walopun cuma lewat cerita cerita h0n ajah… dan berhubung h0n sukanya jahil so h0n seneng ajah… introduce my mom to my friend via phone or else… dan ini membuat mamiku semakin salah tingkah… so she kind a has her own thought about me and my friends.. or about what my friend’s thought!! dengan kata lain kadang suka keGeEran dhewe hehehehe… dan karena itu kadang keliatan malu malu… hehehehehhe… dan h0n paling suka ngeliat nya lucu… hmmm.. jadi kangen mami…. 

sekarang mami sudah punya BB, tapi BB messengernya blom aktif… so h0n kenalin lah ma YM… h0n add beberapa teme h0n dan sepupu… actually temen yang di add ke tempat mami ga banyak kok… sumpah duikit buanget… dan as per my description above… she has her own world… her own thought and it is so funny… 

jadi ceritanya mami h0n mulai pinter pake YM nie… dah bisa ganti status… main sembunyi sembunyi pisan… ini nie yang aneh… ngapain pake dimatiin segala… and yup… takut digodain temen2ku katanya… hiyaaa… padahal temen2 h0n tuh.. sama juga kayak mami… pemalu kaleee…. cemen pisan!!! wakakkakka… ga semua… some of them.. 😛 susahnya nie.. kalo h0n bener2 butuh diskusi ma mami nie.. pasti susah.. nie mami onlen ga sih… ?? gitu dech.. but overall that YM really help.. telpon sih tetep minimal 2x seminggu.. tapi YM-annya sekarang yang jadi sering -tiap hari- dan ngobrolnya juga lebih enak… hehehhe.. kayak ma temen.. diskusi juga lebih seru… hehehhhe… hmm… jadi kangen pulang ^^

mamiku sayang, pujaan hatiku yang paling dalam… 
hanny kangen….

it used to be like this... · mE..Me...aNd me...

ladies nite and d day after

it’s been long time we hadn’t had a ladies nite until last nite… the last time we did it… oops I guess before teteh got married… wow!!

last nite ladies nite was attended by me, MRQ, and ike… we had this ladies nite unplanned after the kare crab supper!! it was in my room… split the bed into two beds… then we were laying there… and it went by the flow… ladies nite began… hmm… I like having time together with the gals just like last nite.. it was so intimate… so private… the story began… the problem was shared… and gal’s discussion…. the laugh we shared… the supporting opinion… the terrible opinion.. wakakkkaka… all was there… 

it was so enjoyable… it looked like a party to us… music by our laugh and expression… hehehhe… and then we realized it was already morning…. wakakkaka… who end it??? no one… we’re just so sleepy… then suddenly no voice came out…. officially over!!!

and guess what… yup.. we have this problem in wake up… alhamdulillah… I wake up as my schedule… but the others.. wakkakka … can’t open their eyes!!! hehehhe… but when the morning already came out.. and the sleepers already awake.. and now my turns got so sleepy.. 

but over all… it was nice nite gals… thank you ^^

it used to be like this... · w0rK

walk to work

photo up there was just edited by a friend of mine..hmm..i dunno what kind of editing that he did..but he did great! He knews exactly what he did..n i love d way he made that picture so dramatic..beautifully in past -in my opinion-

D picture is still original, no adding stuff, just playing in color..the picture was taken candid by ksatria -my mt friend- from d security post..it was taken in 2009 when we still having ojt in distrans -if it’s not there then it must be in sisfo- in d pict. it was kodok, h0n, bibi’, n teteh..we were usually walk to work while we having ojt in main office..

Everyone used to walk to work..and it was great coz we had nice conversation every morning ’bout many things..now, it’s quite changed, the walking member decreased in huge amount.. and my morning comes little bit so quite..

Love that moment..so much..

Posted by Picasa
it used to be like this... · mE..Me...aNd me...

My weekends and holidays

So… I was trying to make my photo album of my weekends and holidays… and these are severals picture full of moment of mine… all of them were taken in the weekends or holiday… several of them when I was attending baralek, teteh’s bachelorette party, crazy saturday nite in taplau, safari idul adha, biking day, noph-noph b’day party, and another moment in weekend… I tried to collect them and arranged it like this. so… guys, it’s been a nice weekend with all of you… full of memories.. and all of them is totally unforgetable…

hon’s with love…
thank you very much

Posted by Picasa