Uncategorized

What a day

today I supposed to be so happy since I have opportunity to visit beautiful island like Sikuai island with friends… and I supposed to write my blog with my cheerful and so great story in Sikuai… but then I dont know why… lot of things happened.. lot of things come in mind… seeing the beautiful beach.. just watching to nowhere… really surprised of what Allah created… subhanallah.. it was so peaceful.. then it makes me think a lot of thing… suddenly I became so mellow… everything come in mind… make me wonder… wonder and wonder… ya Allah.. I do believe that You have something beautiful for me… something to wait for… something that may be I’ll be getting it by patient… I believe all of it… my belief for You… for Your Kindness which make me strong… and Ya Allah please lead me stay in believe… to stay stand…

and then when a way back to Padang, in the boat… I feel something different… it’s very different from our way to Sikuai.. more silent… and it was cloudy.. and so silent… make me more mellow…

and then we went to Red Bean to have some dinner… and something also happened… an earthquake not really big one… not make us stand and run… but it quite worrying me… even I stay calm.. coz since I saw the electric pole was shaked… quite worrying me more…then plus the lightning… my friend was quite shocked… the earthquake just fine… but I dont know why… all of things happened today.. just make me think a lot of things… my past… my future… what I have to learn from my past and for my future… and what path should I take for my own goodness for my future..

ya Allah… please let someone take me out from here…

Uncategorized

Nonton Bola Bareng

baru pertama kali ini nonton pertandingan piala dunia di tipi… biasane seh cuma dipake buat background ajah… pertandingan hari ini yang kita tonton tuh Jepang vs Paraguay… dukung Jepang!!! *update ini sekarang lagi mo adu penalty nie…*

ok short story yah… yang lagi di depan tipi nie.. ada hanny, bibi’ nito, dan MRQ… tipi lagi nyalain bola… tapi sebenernya… secara fisik kita memang ada di ruangan dan bahkan di atas sleeping bag yang sama, tapi we do different activities loh… yang bikin kita nyatu cuma sleeping bag dan tipi dengan bolanya…

bi’ nito lagi asyik nonton dead note 3 (film jepang yang tentang buku kematian, dimana setiap nama yang tertulis di notes itu pasti mengalami kematian), hanny as u know lagi asyik ngeblog sambil update twitter… MRQ lagi telpon telponan ma calon bojo sambil sekali sekali ikutan nonton death note dan bola…

nah si bi’ nito nie gampang takut… hiyaaah aneh mang, tau takutan tapi tetep ae nonton death note.. jadinya sesekali minta ditemenin nonton….hanny yang lagi seru mainin twitter kecewa hebat… lantaran ga d BB ga d laptop twitternya ngehang.. padahal pengen update bola… so banyakan akhirnya nonton bola dengan serius.. hehehhe…. MRQ ini nie yang lebih banyak nonton bola nya sambil bahas lewat telpon…

hiyaaah.. jepang mainnya lumayan bagus… suka.. sayang ya kudu adu penalti… ihhhh deg degan nie.. skor sekarang 1-1….dan akhirnya one shoot missed and japan lost… but it’s okay… SALUTE for Japan… they play TERRIFIC….

okay… time to sleep, tomorrow it’s a big day… I’m going to Sikuai island (hope it’s true)
now, the problem how to arrange the bed for three… wakakakkakka…
bub-byeee….
hanny with love…
nice game guys!!! really… proud of you as the Asian’s representative in world cup!!!

Uncategorized

My milad -part 2-

uhuk..uhuk.. ehm… sebenerna miladnya udah lewat sieh… tapi berhubung kemaren dibikin my milad -part1- so kusu ada my milad -part 2- nya dunk… klo kemaren lebih banyak hanny cerita di malam pergantian usia hanny, sekarang hanny lebih pengen cerita pas hari nya… (day-nya lah) hehehhehe… 

jadi hanny setelah pergantian usia itu.. coba bubuk lagi.. agak susah sieh.. soale dah terlanjur kebangun… tapi alhamdulillah bisa bobok lagi… dan alhamdulillah bisa bangun on schedule… buka mata seperti biasa ngecari hape buat matiin alarm sekalian liat jam… karena banyak icon yang muncul (lebay nech) so dbukain dech satu satu.. lagi lagi temen-temen hanny (mang mo ngarep sapa lagi d: ) sepanjang sahur ampe berangkat kerja… mulai sms, bbm, bbm-grup, fesbuk, ampe telpon… lengkap dech pokok e…  sekali lagi makasih teman-teman ku…

pagi itu bener bener suasana hati sedang sangat suangat baeeek… bawaannya seneng terus… senyum teruss…. dan memang sih… sepanjang hari itu hanny terus terusan liat hape hanny… bis temen-temen lucu… kadang malah agak nyebelin… but in a funny and sweet way… ampe tuh BB hanny silent all day karena berisik nya… maklum temen2 MT pada ribut d bbm grup… ribut ngucapin plus pada jahil… kayakna hari itu mereka kengangguren dech… hehehehee…. seharian sibuk bacain notification fesbuk d hape… belakangan ini hanny mang agak lowong kerjaannya… pokoknya bener2 feels different.. feels so happy…

gimana ga mo happy… sepanjang hari itu… banyak yang ngedoain hanny… doanya baek baek lagi… karena itu seneng banget… paling seneng kalo nerima ucapan plus doa… walopun mungkin doanya standard “wish u all d best” tapi buat hanny itu udah sangat berarti… teman.. makasih doanya…

berharap setiap hari ulang tahun… sehingga setiap hari banyak yang mendoakan juga ^^
ya Allah, syukur alhamdulillah… 
for all those prays… thank you… amin amin Ya Allah

it's all start with...

My milad -part 1-

Bismillahirrohmanirrohim

hari ini hanny milad nie ^^ *smoga sisa umur hanny lebih bermanfaat dan mendapat barokah dari Allah SWT, bisa berbakti kepada orang tua, berguna dan membahagiakan orang sekitar, bisa membahagiakan suami dan anak ‘future pray’, amin*

tadi malam, hanny sama sekali ga kepikiran macam2 buat malam pergantian umur hanny ini… pikir hanny, tidur…besok pagi kudu bangun pagian, karena mo sahur dan bla bla lainnya, bener ga ada pikiran untuk bangun malam, yahhh secara single gitu lohhh…kalo tahun tahun sebelumnya pasti ada acara bangun teng jam 12 buat seremoni… nah sekarang skip dech… mo bobok…

eh… hiyaaah… dasar ya!! tuh BB ribut ae kerjaannya… tuing-tuing… teretteteng… klik.. klik. BrrrBrrr*getar* bunyi ae… awal2 cuekin ajah kan… tapi bukannya malah berhenti…teutep ae ribut tuh BB.. dari segala bunyi bunyian keluar.. mbek…. gukguk…meong… mowwww… krik krik krik… ngik ngik ngik.. mang lo kata BB hanny kandang hewan… ckckckck…. 

akhirnya nyerah juga dech… akhirnya sleeping beauty terbangun dari buaian mimpi indah *btw mimpi apa yah…ga penting dech* ternyata temen-temen hanny menyapa dan menghaturkan segala doa melalui bbm, bbm-group, twitter, fesbuk… huee… some of the message… so melting… some others so nice and funny… terharu hanny dibuatnya… untung hanny lagi ga pake mascara so ga item-item tuh mata *waaaks ga nyambung* then I realize… betapa sayangnya Allah sama hanny… tahun ini Allah ga hanya kasih satu buat nemenin pergantian ultah hanny.. tapi Allah kasih lebih buat gantiinnya… Alhamdulillah… segala puji dan syukur kepada Allah SWT… 

thank you guys… it means a lot.. 
Alhamdulillah ^^

Uncategorized

kok bisa yah…

malam ini temen h0n ad yang nginep di mess… lantaran ditinggal temen mess nya dinas luar kota… 
okay, dia ini dah punya cowok… long distance gitu… kalo malem suka nelpon… hari ini… dia kayakna lagi semangat banget tiduran di kasur h0n… sambil ngocehin isi majalah.. okay short story… cowokna nie dah tidur… padahal dia lagi pengen nelpon… terus akhirna dia nelpon temen cowok e yang lain… yang aneh tuh…

kok bisa bisanya dia manja ma temen cowoknya? -__-a

hiyaaaah… bener aneh… ga bisa aku bayangin diriku manja ma temen cowok (not special one yah)…
pertama… aku nya mang males… ngapain manja ke temen ku… lagian kalo manja ke temen cowok biasa na kalo ada permintaan… manjanya pun ga yang mendayu dayu gitu kaleee… 
kedua… kalo pun aku manja… ga bisa bayangin ekspresi temen2 cowokku.. sebut ajah.. kodok, beruang, koko, doraemon… hue… bakal di hina dina diriku… diinjak injak pula… diketawain ampe puas kaleee…
hiyaaaahhh… mang orang tuh beda beda yah… yo wes lah.. pusing kalo dipikir dalem dalem…

tattaaaa…..
h0n -serious in front d office’s laptop… hearing the weird convey ever!-

Uncategorized

teman-temanku dan kelainannya

hi guys,

in this post, I’d like to introduce my friend from my lovely lab. when I was in college… but of course in a very un-ordinary way in introducing them… by photos that I will share in below… and little bit story of their weird activity…
actually… there was… oops… there is issue around my friends (especially the boy friends)… the issue is whether they are gay or the just like being gay… or they just like watcing gay stuff… hehehhhe… yiakkkss really… but we should take our friend just the way they are right… hehehhe… so let’s here some facts:

first, yup… I guess they or one of them or I dont know who… like to watch gay stuff… this was proven by the files which contains gay stuff in our laboratory’s computer… whoaaaaa…. who did that… who kept those files… wakakkkaka… still mistery…

second, hehehhhe…I think they like each other… but… I dont want to describe in word… but I know how to describe it in a better way to understang it… here we go…

 beruang and mas SapuLidi’s son
 The picture up there… was one of happy moment together… see how happy they were… xixixixi…
 
Jale and beruang nepsong
hiyaaa… another beruang photo with male… now.. it’s jale turn… see how “cool” jale and how passionate beruang was… wakakakka.. and this picture was taken in mall!!! daaaang!!!

my lab boys… beruang-kiddy*dont know the name*-pak de-probo
Actually picture above.. not related with our gay topic… but I open my file, I fount that picture and I like it… is so funny… 
If we think deeper… I found that my close friend in lab which quite normal is just probo… coz in my D500’s mobile file… I couldn’t find any abnormalities in his picture… so bravo probo!!! but still I will search in my another file.. so beware… wakakkaka…
okay that’s all for this post.. so u already know severalof my friends.. hopefully in the future I’ll give another funny pict of them… xixiixixi ….bub-byeeee
hanny
saturday nite -after discussion in SMSI 4 thn yg lalu Grup- 
hope you like it guys…
it used to be like this... · Quote ^^

five years ago

almost in axact time, 5 years ago, me as a student, I got sick…  my throat I didn’t know why but sometimes it got so itchy.. and not just that I also got a cold… but the cold wasn’t that bad… the itchy throat was the worst… coz everytime my throat got itchy I always got cough -terrible one-… it was so terrible until everytime I cough… I cough till cry… and it was also take effect on my voice… I have terrible voice just like old people… so scary.. and it all was happened for almost a month… even in my birthday… that’s why I called it it almost 5 years ago…

so it was started on late may, I guess… I have the  symptoms after I joined as a surveyor for a BUMN in Gresik… the job was easy.. sit watch people and make markings in our work paper… coz that simple and lot of time needed there.. I kind a seldom to move my body.. no exercise at all… since that I have to start at very early morning and came home late… then sleep… no exercise at all… but tired! then after the survey comes the time training in my lab… and that was how I got my terrible itchy throat…

a tortured month… my mom so worried.. any medicine she gave me no taking effect than making it worst… she gave me the hot ginger drinks… hot water always… anything to make me less cough… coz my cough was so terrible that could make my mom so sad seeing me… and I was had less then a month to recover or to be health.. since that in July I have to go to my english course in Perth… my parents already paid it… everything was already set…

she gave up.. she took me to her friend, lung specialist… I had to take a x-ray, and the result… change my life… my sport activity…. I had this anomaly in my backbone… scoliosis… not bad.. but it needs extra care… it needs treatment.. and it had a lot of rules… I’m not allowed to use my arm in unbalance carrier… so that means… it better for me not to lift up heavy things, not to use one hand bag… so backpack is the most save one! the big line is I have to use my arms in balance condition… so I’m not allowed anymore to play basket… to play tennis, to play badminton… and that’s quit torturing… sometime I still do those activity… hehhhehehe… can’t not to… my mom always told me to do the exercise that doctor gave me… but I very seldom in doing it.. coz I forget which side is the more acts…Bismillah… Allah gave me this… it must have reason.. and advantages for me…

back to my bad throat… even in my birthday that time.. when nino, nad-nad, geod, and nito called me… ugh… it was answered with big cough… I was so happy they called but I was too sick to express it on that time… but then the doctor said that… there’s something in my bronchus it looks like asthma symptom… and this was happened coz I have allergic… then..my mom stop me from drinking hot ginger drink… and push me to get exercise to eliminate my allergic or to push out my morphine….

so since that… I quite routine doing exercise… when it home.. in the weekend.. my mom, my father took me walking and jogging to GOR or to anywhere which had PECEL Madiun… wakakakkaka… so the goal was the breakfast… and when in my boarding house.. I also did jogging with my junior round ITS… I still remember taniyong.. she was my companion in jogging in ITS… but she always had itchy in her leg while jogging… hehehhehe… but she was so nice want to accompany me jogging… and I also did aerobic in my room in my boarding house… and I also took my junior to join me exercise, taniyong again and sazia… hehehhe… it was so funny… my room wasn’t that big.. with big cupboard and table and computer… but it could be used to aerobic for three!!! hehehehhe….

after I moved from boarding house to my home… the exercise phase change into jogging in treadmill… and it usually 3 times a week…

Alhamdulillah.. I can manage to recover from my sick…. eventhough it’s still not 100% recover… my mom with very hard.. let me went to Perth… she was so worried since that in Perth on that time was cold season… but actually I had lot of exercise in Perth… I walking a lot… sometimes… sue and len -my parent there- took me jogging… and the tracks were so long… and meanwhile they walked I ran… hehhehe that was because the different of the food step length… and my friend.. uhh I forget her name… also like to took me jogging with her in the evening… and my travelling partner… indro-dita-vemmy-damian-uhm… I forget the last one… they just love to travelling everywhere… just see the map.. and here we go… uhhh I love those spirit.. I never met a group like them after them… hiyaaaa… love the spontaneous….love the craziness…

this is the pict of my class in perth

and now… I kind a have the same symptom as 5 years ago… and I guess all this time I kind a forget what Allah already gave… and what Allah already try to tell me… I need my exercise… I need to manage my food… my health… bismillahirrohmanirrohim… hopefully I don’t have to take same path like before…

‘knapa semuanya baru disadari dengan kesadaran tingkat tinggi setelah merasakan sakit?’
semoga Engkau berikan kesehatan dan keselamatan yang baik bagi kami semua… amin
Bismillah